Afstand
9163 km
Vanaf Amsterdam naar Miami
(via Punta Cana)12 uur 12 min
Vliegveld
Miami International Airport
9163 km
12 uur 12 min
Miami International Airport
Miami ligt in het zuidoosten van Florida tussen de Everglades en de Atlantische Oceaan. De meeste inwoners van Miami zijn oorspronkelijk afkomstig uit Cuba of Mexico. Een groot deel van de geboren Amerikanen zijn gepensioneerde die vanuit andere staten in Miami hun oude dag doorbrengen.
De stad heeft een aantal mooie en bijzondere bezienswaardigheden. Bijvoorbeeld de Freedom Tower uit 1925 maar ook de modernere gebouwen in Downtown. Downtown is het snelt groeiende gebied van Miami en vanaf het water of vanaf Port of Miami is de indrukwekkende skyline goed te zien. Savonds zijn diverse kantoorgebouwen schitterend uitgelicht.
Jaarlijks bezoeken er bijna 40 miljoen toeristen Miami. Een van de drukst bezochte gebieden is The Art Deco District in South Beach. Hier vind je echte glamour nachtclubs, mooie stranden en tal van winkels. Uiteraard kun je ook uitstekend winkelen in het Downtown gebied
Miami heeft warme en vochtige zomers. In de winter wordt het absoluut niet koud in Miami, kouder dan 15 graden is uitzonderlijk te noemen. Normaal gesproken ligt de temperatuur in de maanden oktober t/m maart rond de 22 graden. In de zomermaanden loopt het kwik op tot een graad of 30-32. Helaas valt er in de zomer ook de meeste regen, maar een warme douch vind normaal gesproken ook niemand erg.
Het openbaar vervoer in Miami is goed georganiseerd en bijna 20% van de inwoners gebruikt deze voorziening dagelijks. Diverse treinen, metro’s trams en bussen rijden af en aan. De Port of Miami is de grootste cruisehaven ter wereld en wordt vaak aangedaan als bestemming voor cruiseruizen die ook het Caribisch gebied aandoen.
Het Miami International Airport is een van de drukste vliegvelden ter wereld en verwelkomt jaarlijks ruim 35 miljoen passagiers en is hiermee na New York, John F. Kennedy International Airport de nummer 2 als het gaat om buitenlandse passagiers. Het vliegveld is voor heen veel reizigers de overstapplaats van of naar het Caribisch gebied, Zuid-Amerika, Europa, Azië of het midden oosten.
Hoelang is het vliegen naar Miami
Als je op vakantie gaat wil je graag weten of de kosten (aan bijvoorbeeld eten en drinken) in het land waar je heengaat meer of minder zijn dan dat je gewend bent in Nederland. De BigMac index is een eenvoudige manier om hier achter te komen. De index laat zien wat de prijs van de bekende hamburger is vergeleken met de prijs in Verenigde Staten.
Op 1 januari 2016 kostte een BigMac in Nederland 3,45 euro terwijl deze in Verenigde Staten 4,93 Amerikaanse Dollar (omgerekend: 4.59 euro) kost. Dit is 33.04% meer.
Aan de hand van de BigMac index kun je een inschatting maken of de valuta van het vakantieland juist hoog of laag staat ten opzichte van de euro. De gedachte is dat je met dezelfde hoeveelheid geld hetzelfde zou moeten kunnen kopen in een ander land. In Miami betaal je met de Amerikaanse Dollar omgerekend 4.59 euro. In Nederland kost hetzelfde broodje 3,45 euro. De berekening is als volgt: 4,93 Amerikaanse Dollar / 3,45 euro = 1.43 Amerikaanse Dollar per euro. De koers op 1 januari 2016 is 1.09 Amerikaanse Dollar per euro. Kortom, de Amerikaanse Dollar staat momenteel 24% lager (ondergewaardeerd).
Om de vakantiepret niet (flink) te verpesten is een goede voorbereiding van belang. Hoelangishetvliegen.nl geeft je een indicatie van wat je kunt verwachten omtrent de vaccinaties om het risico op een vreemde ziekte zo klein mogelijk te maken. Aan de hand van informatie van de GGD kunnen wij je het volgende vertellen:
Voor een reis naar Verenigde Staten zijn er geen inentingen benodigd.
Wel kan het verstandig zijn om je goed te laten informeren, door bijvoorbeeld de GGD. De GGD heeft gedetaileerde informatie over Verenigde Staten. Afhankelijk van waar je precies naartoe gaat kunnen zij je adviseren over rabiës (hondsdolheid) en dengue (knokkelkoorts). Dit komt hier helaas zo nu en dan voor.
Er zijn landen waar vanaf een bepaalde verblijfsperiode een vaccinaties verplicht worden. Daarnaast komt het voor dat als je tijdens een rond- of doorreis vanuit een land komt waar een ziekte voorkomt in het nieuw aangekomen land ineens nu wel een vaccinatieplicht is.
Afhankelijk van het seizoen kan het handig zijn om een flesje DEET (insectenwering) mee te nemen. We raden je aan om de weer- en klimaatpagina van Miami te bekijken. Voor iedere reiziger is het sowieso een goed plan om ontsmettingslotion mee te nemen, wel zo hygiënisch.
Voor de meest actuele informatie, advies en het maken van afspraken zie: http://www.ggdreisvaccinaties.nl.